joi , 6 octombrie 2022
roen
Home / Promovate / Televizoarele Smart TV

Televizoarele Smart TV

Cea mai banala si mai simpla explicatie pentru ce inseamna un Smart TV este „televizor cu internet”. Capacitatea de a se conecta la internet(fie wireless, fie prin cablu) este si principalul motiv pentru care alegi sa-ti cumperi un televizor smart.

Daca e sa intram in detalii, un televizor Smart pe langa faptul ca este dotat cu o placa de retea pentru conectare la internet, este dotat cu un procesor, cu hard disk propriu pe care sunt stocate toate aplicatiile si nu in ultimul dispune de un sistem de operare, Smart HUB si Tizen OS la televizoarele smart Samsung, Web OS la smart TV-urile LG, Android TV la smart-urile SONY si Philips, Firefox OS la Panasonic.

Aplicatii si Jocuri Smart TV

Fie ca e vorba de un smart TV Samsung sau LG sau orice alta firma aplicatiile pe care le gasesti pe un smart TV sunt aproximativ cam aceleasi.

In primul rand ai browser-ul cu care navighezi pe internet. Functionalitatea este aproape identica indiferent de brand-ul TV-ului, diferenta cea mai mare este interfata grafica. Daca vrei sa-ti fie usor sa intri pe site-uri iti recomand sa-ti cumperi o tastatura si un mouse, indicat ar fi wireless, pe care sa le conectezi la tv. Sau mai ai posibilitatea sa folosesti smartphone-ul sau tableta pe post de telecomanda, doar ca trebuie sa descarci o aplicatie care este specifica fiecarui producator.

Telecomanda clasica e buna pt. schimbat canale, umblat la setari dar la internet, jocuri si aplicatii numa’ te chinui cu ea. Vin apoi aplicatiile Facebook, Youtube, Twitter, Skype. Aplicatia Youtube este cu siguranta una dintre cele mai folosite. Acestea sunt cam cele mai uzuale.

Mai exista desigur aplicatii de video stream gen HBO Go, Netflix, Hulu, Voyo prin care poti viziona filme si seriale online. Pentru a putea beneficia de serviciile oferite de aceste aplicatii este necesar sa-ti faci un cont pe site-urile lor care presupune de obicei un abonament lunar platit.

Pe aceste televizoare exista si posibilitatea de a instala aplicatii gen Smart IPTV care iti permit sa vezi programe romanesti si nu numai prin internet. Liste de programe IPTV care iti ofera o varietate de canale din toata europa sub un singur abonament.

Vezi mai pe larg despre acest subiect aici.

Poti cumpara o lista de programe IPTV de aici.