joi , 6 octombrie 2022
roen
Home / Nutritie & Fitness / Nutritia Sportiva

Nutritia Sportiva

Pentru a te dezvolta si a creste sanatos, pentru a creste in masa musculara sau chiar pentru a slabi mancarea este importanta. In functie de obiectivul tau, trebuie in primul rand sa inveti ce mananci, cat mananci si nu in ultimul rand cand sa mananci.

In functie de efortul depus in antrenament valorile nutritionale ale mesei sunt diferite. Stimulul dezvoltarii masei musculare este antrenamentul, dar țesutul muscular se dezvolta doar cu o alimentatie corecta care aduce aportul de nutrienti necesar.

Energia este elementul principal pentru a supraviețui in condiții bune. Energia este stocată in legături biochimice si este extrasa din din alimentele pe care le consumam. Proteinele, carbohidratii si lipidele, resursele noastre de energie, provin din surse vegetale sau animale.

Nutrientii care sunt absorbiti in sange si transportati cu ajutorul lui sunt proveniti din hrana pe care o digeram. In cadrul unor lanturi metabolice complexe acesti nutrienti sunt desfacuti cu ajutorul enzimelor convertindu-i in molecule de ATP care este un compus energetic responsabil de contractiile musculare si alte functii celulare.

Modul in care va antrenati este la fel de important cu modul in care va hraniti. Pentru atingerea obiectivelor este necesar sa intelegeti cum trebuie sa adaptati alimentatia la necesitatile voastre. Pentru a ajunge la corupul visat aveti nevoie si de o alimentatie corecta care consta in ce si cat trebuie sa mancati.

In functie de aportul de nutrienti pe care il oferiti organismului rezultatele pot fi proaste sau bune, efortul fizic depus de voi generand necesarul de nutrienti.

Bazele nutritiei sunt destul de simple, modul cum aplicati in functie de necesitatile individuale poate fi mai complicat. Pana la un punct va puteti ghida dupa instinct, insa daca doriti rezultate cu adevarat valoroase, trebuie sa aprofundati aceasta stiinta.

Cand faci sport doar pentru intretinere, alimentatia poate fi asemanatoare unui om normal, insa cu cat nivelul efortului fizic creste, alimentatia se modifica.

Unele categorii de sportivi se deosebesc destul de mult prin modul de alimentație datorita eforului depus, precum cei care fac fitness sau culturism. Având principal obiectiv dezvoltarea masei musculare si reducerea stratului de grăsime si alimentația lor este mult mai stricta. Din păcate aceste obiective sunt destul de greu de atins si implica o munca intensa.

Gândirea pe care trebuie sa o avem in conceperea programului alimentar trebuie sa fie bazata pe o dieta echilibrata care sa țintească obiectivele noastre cum ar fi dezvoltarea masei musculare sau scăderea in greutate si tonifierea masei musculare.

Articol inspirat de pe Andie.ro

About admin

Check Also

Mituri despre slabit

Astăzi, slăbitul rapid și arderea grăsimilor din organism sunt probleme des întâlnite. De aceea și …